Issue: March Vol: 2011
archived issues
website

Contents

[p.1] Crash and Burn (Safety) School 2011

[p.2] 2011 Volunteer Incentive Program

[p.3] 3rd Annual Danny Collins St. Patrick's day Tribute Party

[p.4] RE's Corner: On Your Mark! Get Set! Is it April Yet?

[p.5] BFGoodrich Tires SCCA Super Tour FAQ

[p.6] SCCA Mentor Program

[p.7] Solo Contingency Programs and Online Registration Now Available

[p.8] New Spec RX7 Website Launched

[p.9] 1965 Ponca City Grand Prix SCCA National Sports Car Races

[p.10] Advertisers Quick Reference

[p.11] Classifieds

Crash and Burn (Safety) School 2011

By ED SHULER, F&C CHIEF



We are all anxious to get the 2011-racing season underway. So, in an effort to keep our skills ‘razor sharp’, Continental Divide Region is hosting the 2011 Crash & Burn School. Mark your calendars! Below is the preliminary schedule. Look for reminder emails as the date approaches.

Date: March 19th 2011
Place: Pikes Peak International Raceway

Schedule:

09:00am Registration Opens (Coffee & Donuts)
10:00am F&C Classroom (Dur ~ 1 hr)
Discussion to include
Race Organization
Race Control
Typical weekend Schedule
Flagging
Track Coverage
Communication
Emergency Procedures (Medical / Track Services etc…)
11:00am Emergency Services: (Duration ~ 30 min)
Fire Extinguishers; Their use and ratings etc…
11:30am Integrating the Specialties: (Duration ~ 30 min)
12:00am Lunch -(Dur ~ 1 hr)
01:00pm Track Tour: (Dur ~ 1 hr)
To include – Race Control, Tech, Pit & Grid
02:00pm Hands On Training: (Dur ~ 1 hr)
03:00pm Awards – New RMSidewinders (Dur ~ 30 min)
Distribute C&B Patches for 2011 to all attendees
2011 Schedule Handouts etc..
03:30pm Thanks for Attending; See everyone at “2 Cool Schools!”